Notícies recents

La prohibició d'acomiadar en les empreses amb Erte

La prohibició d’acomiadar, en les empreses amb Erte, fins que hagin transcorregut sis mesos des que es va incorporar el primer treballador, es debatrà en mans dels jutges del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE). 
Diversos magistrats consultats reconeixen la gran divisió doctrina que s’ha produït entre els magistrats de la jurisdicció social i alguns han reconegut la possibilitat d’elevar una qüestió prejudicial als seus companys comunitaris per a que interpretin si la legislació espanyola s’ajusta al dret de la UE. 

Data publicació: 1/21/2021

El Govern i les associacions d'autònoms negocien la pròrroga d'ajudes del col·lectiu.

El Govern i les associacions de treballadors autònoms negocien la pròrroga de les ajudes per al col·lectiu, destinades a reduir l’impacte de la pandèmia i les restriccions imposades. 
El paquet d’ajudes serà viable fins el 31 de maig i l’Executiu es compromet a flexibilitzar les condicions d’accés al tancament extraordinari d’activitat.
Tot i això, les associacions han reclamat reduir el límit de la pèrdua d’ingressos a justificar per accedir a aquesta prestació per tancament del 75% al 50%. L’executiu ha acceptat que es pugui accedir a la prestació extraordinària sinó s’ha cobrat en el mes de març o que es millori la situació dels autònoms de temporada. 

Data publicació: 1/19/2021

Obligat a rebaixar un 50% del lloguer a un inquilí dedicat a l’activitat turística afectat per Covid-19.

La magistrada del Jutjat de Primera Instància 20 de Barcelona ha atorgat el "rebus sic stantibus" a un inquilí que tenia arrendats varis pisos per lloguer turístic i que, per motiu del Covid-19 i l’estat d’alarma, va veure afectat el seu negoci i disminuir els seus ingressos.
Per aquest motiu la magistrada estima el recurs interposat i declara que s’ha produït “una alteració imprevisible de les circumstancies que van servir de base per a la formació de la voluntat negociadora i que aquesta alteració genera un desequilibri de les prestacions a càrrec de l’actora”.  

Data publicació: 1/14/2021

Els ERTE es prorrogaran fins el pròxim 31 de maig,

Els ERTE es prorrogaran de manera automàtica fins el pròxim 31 de maig, de manera que ni les empreses ni els més de 755.000 treballadors que actualment estan afectats per una suspensió de treball a conseqüència del covid-19 tindran que tornar a sol·licitar-ho, en cas que al febrer l’hagin de mantindre.
L’objectiu és alleugerir els procediments per a que es produeixin de nou col·lapses al SEPE, segons han confirmat fonts properes a la negociació.
El Govern es va tornar a reunir aquest dilluns amb els agents socials i, tot i que no es va tancar acord, es continua avançant amb interès d’enteniment. Les condicions dels nous ERTE seran similars a les anteriors, amb molt poques variacions, explicaren les fonts del Ministeri, que es van mostrar optimistes per tancar-ho tot a la nova reunió que tindran el pròxim dijous.

Data publicació: 1/13/2021

No és al treballador a qui correspon provar els desplaçaments i despeses de manutenció respecte al IRPF.

No és al treballador aquí correspon provar la realitat dels desplaçaments i despeses de manutenció i estància als efectes de IRPF, ha de ser l’administració –per a la seva acreditació – haurà de dirigir-se a l’empresa obligada a acreditar que les quantitats abonades pels corresponents conceptes responen a desplaçaments realitzats en determinats dies i llocs, pel motiu del desenvolupament de l’activitat laboral, segons la sentència del TS de 3 de desembre.
La condició de treballador/administrador del perceptor de la dieta no determina que hagi de ser ell qui hagi d’acreditar la realitat dels desplaçaments o de les despeses de manutenció i estància tot i que, en atenció a les circumstàncies, aquest extrem pugui tenir incidència en l’acreditació del pressupost de fet determinant de la no subjecció dels sumatoris percebuts com a dietes.

Data publicació: 1/7/2021

La batalla contra la clàusula de salvaguarda de treball.

La batalla contra la clàusula de salvaguarda de treball, exigeix que les empreses acollides a Erte no puguin acomiadar els treballadors fins sis mesos després de la data en què es va incorporar el primer treballador, no es donarà als despatxos del Ministeri de Treball, sinó als Tribunals. 
La batalla es centra en com s’interpreta la sanció que s’imposa si alguna empresa decideix saltar-se la norma i acomiada abans que compleixin els sis mesos. Un coneixement generalitzat entre els experts en dret laboral si es té en compte que les sol·licituds dels nous expedients aprovats l’1 d’octubre, aplicats a les restriccions administratives de la segona onada de la pandèmia, molts gestors i assessors laborals han recomanat als seus clients que sol·licitin l’Erte, però que rebutgin les exoneracions a les cotitzacions de la Seguretat Social. Perquè si no reben els beneficis en les quotes no estaran obligats a ampliar altres sis mesos la prohibició d’acomiadar.

Data publicació: 1/4/2021

El TS declara nul·la la liquidació de l’impost municipal de plusvàlua si la quota és igual a l’increment del valor dels terrenys.

En una recent sentència el dia 9 de desembre de 2020, la secció segona de la Sala tercera del Tribunal Suprem ha anul·lat una liquidació de l’impost sobre l’increment del valor dels terrenys de caràcter urbà per considerar abusiva una quota del tribut que absorbeix completament la riquesa gravable.
És a dir, que coincideix en la seva totalitat amb la plusvàlua donada de manifest amb ocasió de la transmissió del bé immoble urbà. La resolució aplica la sentència del TC del 31 d’octubre de 2019.

Data publicació: 12/22/2020

La Seguretat Social flexibilitza el termini per al pagament de les quotes de la regularització de la cotització de 2019

La TGSS ha emès una resolució que procedeix a ampliar fins al 30 de setembre el termini reglamentari d’ingrés de les quotes resultants de la regularització definitiva corresponent a l’exercici 2019 i que afecta tant a professionals taurins com a empreses organitzadores d’espectacles del sector.

Aquesta mesura té l’objectiu de suavitzar l’impacte de la pandèmia durant els mesos de major activitat d’aquest sector. L’ingrés de les quotes de la regularització de la cotització relativa a 2019 d’aquest col·lectiu inicialment s’hauria de realitzar abans del 31 de gener de 2021, però amb aquesta resolució s’amplia fins el 30 de setembre de 2021. 

Data publicació: 12/17/2020
Top

 

 

Aquest portal web únicament utilitza cookies pròpies amb finalitat tècnica, no recull, ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu coneixement.

Premi per obtenir més informació.