Notícies recents

El Consell General de l'Advocacia Espanyola posa al servei un sistema gratuït de pagaments digitals i telemàtics.

A conseqüència de la vaga indefinida de la LAJ, aquesta plataforma, pionera a Espanya ia nivell mundial, permetrà als advocats bloquejar els acords fins que s'efectuïn els pagaments, agilitzant les transaccions, tornant els diners al mercat i garantint a l'extrem els nivells de seguretat. El sistema facilitarà la transacció de les xifres associades a les consignacions judicials amb el “màxim nivell de seguretat jurídica”. Així mateix, la plataforma també és aplicable per a la resta dels sectors aliens a l'advocacia; el sistema ja opera en servei immobiliaris, compravenda i en diferents béns i serveis.

Data publicació: 3/21/2023

Els empleats poden extingir el contracte de treball amb dret a compensació en els casos de retard excessiu en el pagament de la nòmina.

Segons el TS, els empleats podran extingir el contracte de manera unilateral percebent una quantia econòmica similar a la que es rep quan es produeix un acomiadament improcedent. Per tenir dret a percebre indemnització és requisit necessari presentar una prova de gravetat a l'incompliment empresarial a l'hora d'efectuar els salaris a termini, on justifica la vulneració “quan l'impagament dels salaris no és un mer retard esporàdic, sinó un comportament persistent , de manera que la gravetat de l'incompliment es manifesta mitjançant una conducta continuada del deure abonar els salaris deguts". El Suprem intenta defensar les empreses que tinguin situacions puntuals en què resulta impossible efectuar els pagaments en termini. No obstant això, no té justificació el retard continuat de les retribucions mes a mes o durant tot l'any.

Data publicació: 3/14/2023

Eludir el pagament dels salaris de tramitació per acomiadament després d'un ERTE suposa frau de llei.

Així ho ha declarat una recent sentència de l'AN, que ha desmuntat la tesi de l'empresa perquè segons assenyala no es pot “obviar el dret de les treballadores acomiadades disciplinàriament -a les quals es va optar per readmetre a l'empresa- a percebre els salaris de tramitació que per imperatiu legal han de percebre”. A més i seguint els arguments de l'Advocacia de l'Estat, tampoc no es poden traslladar a les administracions públiques “les conseqüències de la declaració d'improcedencia de l'acomiadament suportant l'abonament de les prestacions corresponents al període de suspensió dels contractes” per ERTE per substituir el pagament dels salaris de tramitació l'abonament dels quals correspon en exclusiva a l'empresa.

Data publicació: 3/9/2023

Economia llança avui a consulta pública el reglament de desenvolupament de la Llei Crea i Crece

Economia llança avui a consulta pública el reglament de desenvolupament de la Llei Crea i Crece, que dóna un any a la gran empresa i dues a les pimes per implantar la facturació digitalitzada i interconnectada amb la plataforma del Fisc. El Govern defensa la iniciativa com una "mesura per digitalitzar les relacions empresarials, reduir costos de transacció i facilitar la transparència en el trànsit mercantil", alhora que la presenta com una palanca "clau per poder tallar de manera eficaç la morositat a les operacions comercials". La facturació electrònica ja està relativament estesa en sectors com el gran consum, l'automoció, les agències de viatges i Horeca (hotels, restaurants i càterings), però la universalització del seu ús suposarà passar dels 296 milions de factures electròniques del 2021 a prop de 1.000 milions el 2025.

Data publicació: 3/7/2023

Cada dia més administracions públiques habiliten el pagament d'impostos mitjançant Bizum.

Un exemple n'és l'Agència Tributària de Catalunya, que a l'octubre del 2021 va implantar el pagament d'impostos a través de Bizum en casos de liquidacions a pagar amb imports inferiors a 150€. El 2022 es van realitzar més de 300.000 pagaments de tributs a més de 100 administracions i ajuntaments que compten amb aquesta operativa. Altres administracions que permeten el pagament d'impostos amb aquesta aplicació són l'Agència Tributària de les Balears, des del 2022, o les Diputacions de València, Còrdova o Palència, entre d'altres, mentre que la Xunta de Galícia preveu disposar del servei a partir del segon trimestre de aquest any.

Data publicació: 3/2/2023

La setmana laboral de 4 dies ja ha conquerit més de 20 empreses espanyoles, que asseguren haver augmentat la seva productivitat.

La màxima de “empleats feliços i motivats, empleats més productius” està en tendència davant la necessitat de captar i retenir talent. El sistema, vinculat directament a la productivitat, no a les hores o dies que es dediquen a l'empresa, implica treballar 32 hores a la setmana sense reduir el sou. El Govern també experimenta amb aquesta fórmula laboral mitjançant un projecte pilot dirigit únicament a pimes industrials que va posar en marxa a mitjans de desembre del 2022.

Data publicació: 2/28/2023

El TS ha confirmat la possibilitat d'impugnació de les valoracions dels immobles.

Concretament, avala que els contribuents puguin recórrer la taxació pericial contradictòria. La sentència estableix que "és possible, sens dubte, la impugnació de la liquidació dictada com a desenllaç d'un procediment de taxació pericial contradictòria previst a l'article 135 de la LGT/2003 -seguit a instància de part i dirigit exclusivament a la rectificació dels valors dels immobles -, quan la liquidació prengui com a valor dels béns la valoració del pèrit tercer"

Data publicació: 2/23/2023

La previsió social complementària i la necessitat d'allargar la vida laboral no cala, fins ara, en els acords per conveni col·lectiu signats al tancament del 2022.

L'any passat va acabar amb bonificacions a la jubilació abans dels 65 anys per a 459.000 treballadors. Paral·lelament, els acords sectorials amb prou feines inclouen aportacions a la previsió social per a 183.000 empleats, el 12% dels convenis. Un total de 100 convenis forcen la jubilació, i 179 estimulen la jubilació abans dels 65 anys. El recés parcial el forcen 376 convenis que afecten 1,2 milions de treballadors.

Data publicació: 2/21/2023
Top

 

 

Aquest portal web únicament utilitza cookies pròpies amb finalitat tècnica, no recull, ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu coneixement.

Premi per obtenir més informació.