Notícies recents

Els Ertes de rebrot han tingut molt poc ús degut a la seva rigidesa d'aprovació.

Amb prou feines s’han superat els 300 expedients presentats davant les autoritats laborals de les comunitats autònomes. Una de les principals causes és la seva rigidesa. El Govern està pensant alguna fórmula per ajudar les empreses a fer front a les caigudes d’ingressos produïdes per les noves mesures de restriccions de moviments que ja s’estàn adoptant a la majoria de comunitats autonòmes, segons fonts properes a l’executiu. Una de les possibilitats podria ser donar major flexibilitat als Ertes de rebrot. 

Data publicació: 9/24/2020

El Ministeri d'Hisenda està disposat a suavitzar el protocol de liquidació del nou impost

El Ministeri d’Hisenda està disposat a suavitzar el protocol del nou impost sobre les transaccions financeres, l’anomenada “Tasa Tobin”.  En concret, el departament que lidera la ministra MºJesús Montero ha impulsat una consulta pública sobre la regularització del pagament del nou tribut on proposa alliberar als contribuents d’haver de presentar una declaració anual de la taxa a canvi d’aportar una major quantitat d’informació en la seva liquidació mensual. “Es preveu que les autoliquidacions mensuals continguin informació molt completa, el que farà innecessari la presentació de la declaració anual. D’aquesta manera s’allibera als contribuents d’obligacions formals”. 

Data publicació: 9/22/2020

El Govern segueix negant la pròrroga generalitzada dels Ertes de força major

De moment, ha proposat a la Taula Tripartita que negocia la continuïtat dels expedients temporals de treball que continuïn com força major aquelles empreses que estiguin vinculades al turisme, segons expliquen fonts de la patronal. Aquestes mateixes fonts apunten que es podrien quedar fora empreses del transport d’autobusos o aerolínies que no siguin necessàriament turístiques. Igualment, assenyalen que dels 800.00 treballadors que actualment estan avui en Erte, la futura pròrroga, segons la proposta del Govern, podria beneficiar a uns 120.000.

Data publicació: 9/17/2020

La constitució d'empreses va augmentar a Espanya durant l'agost un 8,4%

La constitució d’empreses va augmentar a Espanya durant l’agost un 8,4% respecte al mateix mes de 2019, fins les 5.863 altes, segons l’ultima estadística del Registre Mercantil, publicada pel Col·legi de Registradors. Es produeix així una pujada interanual en la creació d’empreses després d’una sèrie de cinc mesos consecutius de caigudes donada la declaració de l’estat d’alarma per el coronavirus. Relatiu a les operacions d’ampliació de capital, baixen a onze regions. En termes de volum, es manté la recuperació iniciada al juny, amb una caiguda de l’11,1 % a l’agost respecte al mateix període de l’any anterior. 

Data publicació: 9/15/2020

Els treballadors no es poden negar a un ERTE per que l'empresa no faciliti la modalitat de teletreball.

La decisió de la AN declara que la decisió empresarial està justificada i es proporcional. Conclou que l’ERTE adoptat per la companyia era l’única solució raonable per a superar la crisi per Covid-19. En la seva opinió, el teletreball és una mesura adequada per a frenar l’expansió del virus, però no per ajustar el volum de la mà d’obra durant aquest període a les necessitats productives. “Resulta fora de lògica suposar que la situació de crisi patronal que pugui implicar un excedent de plantilla desaparegui per el fet que el serveis es facin en règim de teletreball”, sentencia. 

Data publicació: 9/10/2020

Els autònoms societaris tindran dret a sol·licitar la bonificació de quotes de la tarifa plana.

La Seguretat Social reconeix el canvi de criteri en una nota emesa des de l’àrea d’impugnacions de la subdirecció general d’ordenació i impugnacions de la pròpia tresoreria General de la Seguretat Social. Al document 252/2020-1.1 es recorda les diferents sentències que es pronunciaven en contra del criteri inicial de denegar la tarifa plana a aquest tipus d’autònoms. Tres sentències del Tribunal Suprem han estat necessàries per a que la Seguretat Social canviï de criteri. En conseqüència, reconeix que procedirà estimar els recursos que es formulin sobre la qüestió. Obre la porta a revisions de sol·licituds denegades amb anterioritat. Els interessats podran revisar resolucions en ferm.

Data publicació: 9/8/2020

El Govern suavitza la seva posició sobre la pròrroga dels Ertes i la negociació del teletreball.

Per un costat, treballar un sol dia a la setmana (el 20% de la jornada laboral) no serà suficient per a que es consideri teletreball i, per tant, les empreses no tindran que abonar els costos. Per altre costat, també s’ha optat per reduir el període transitori per a que s’adaptin les empreses que actualment fan teletreball. En Ertes s’ha d’esperar a veure quina és la posició que presenta el Govern als líders de les patronals i sindicats aquest divendres, però les sensacions són bones segons va mostrar el secretari general d’UGT.

Data publicació: 9/2/2020

Els dubtes sobre la tornada a l'escola poden convertir-se en una nova font de litigis entre empresaris i treballadors amb teletreball.

Així ho veuen els laboralistes consultats, que preveuen que la incertesa sobre l’obertura de les aules empenyerà a molts treballadors a sol·licitar continuar fent teletreball. I, en molts casos, les empreses es veuran forçades a concedir-ho inclús en contra de la seva voluntat. 
Per evitar que es dispari la conflictivitat, recomanen anticipar-se i començar a negociar. S’aconsella a les empreses que facin un protocol de teletreball amb pautes objectives per a valorar quan es concedeix i quan no. Si a més, aquest pla està pactat amb el comité d’empresa, aquest será valorat per els jutges. 

Data publicació: 8/31/2020
Top

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.