Notícies recents

Los ERTE continuarán a partir del 31 de mayo "en una fórmula similar a la actual".

Así lo ha señalado la titular de Trabajo en la clausura de los VII Premios Cepyme, donde ha apuntado que "en breve" se abrirá la negociación en el seno de la comisión tripartita. Ha apuntado esta semana que en la nueva prórroga de los ERTE -donde siguen unos 750.000 trabajadores- deberían "ajustarse los parámetros" para "estimular la reactivación", es decir volver a un esquema que bonifique más a las empresas por los trabajadores que reincorporen de un ERTE.

Data publicació: 4/9/2021

El Gobierno estudia un pago único que incentive la jubilación demorada.

La legislación actual realiza un 'prorrateo' que atenúa la cuantía de la mejora. El Gobierno y los agentes sociales se encuentran negociando los términos concretos de la reforma de pensiones tras el acuerdo alcanzado por los partidos para las recomendaciones del Pacto de Toledo. Uno de los puntos que se espera tener cerrado para después del verano es de la modificación del esquema de incentivos para alargar la edad de jubilación más allá de los 66 años estipulados por ley, por un lado, y también de las penalizaciones para quienes se retiran del empleo antes de la edad. En lo que se refiere a los incentivos para la conocida como jubilación demorada, el Gobierno plantea la posibilidad de extender en un pago único previo al retiro la cuantía correspondiente a esa mejora, en cada caso. Según los cálculos, para una pensión media, de 27.000 euros anuales, este pago ascendería a 13.000 euros por cada año de demora.

Data publicació: 4/6/2021

Hacienda vuelve a modificar el plazo de presentación del Impuesto sobre Transacciones Financieras,

Hacienda vuelve a modificar el plazo de presentación del Impuesto sobre Transacciones Financieras, atendiendo al estado de tramitación normativa del Impuesto, y con el objetivo de permitir un margen temporal mayor para las adaptaciones técnicas y funcionales de los nuevos contribuyentes. Para este primer ejercicio de aplicación, 2021, la presentación e ingreso de las autoliquidaciones correspondientes a los cuatro primeros meses de 2021, se efectuará en el plazo previsto para la presentación e ingreso de la autoliquidación correspondiente al mes de mayo de 2021 (del 10 al 20 de junio de 2021). Por lo tanto, las primeras autoliquidaciones del impuesto no se presentarán hasta el 10 de junio de 2021.

Data publicació: 3/31/2021

El possible retard en els pagaments de prestacions del Sepe rera el ciberatac.

El possible retràs en els pagaments de les prestacions del Sepe després del ciberatac contra l’organisme ha obligat al Govern a accelerar la nova estratègia nacional de ciberseguretat.
En concret, l’Executiu treballa ja en una nova llei sobre el 5G, que reforçarà la seguretat de les xarxes per evitar aquests atacs i vigilarà als proveïdors d’aquests serveis.
Segons Fonts sindicals podrien produir-se 150.000 retards en les noves sol·licituds de prestacions. En concret, estarien en risc de no cobrar el 10 d’abril part de les persones que van fer la sol·licitud els quatre dies que va estar el sistema totalment inoperatiu. La consultora McKinsey estima la previsió de creixement de l’activitat econòmica que pot provocar el desenvolupament de les xarxes 5G i 6G arribaria als 3 bilions d’euros des d’ara fins 2030. 

Data publicació: 3/25/2021

El Govern ha deixat la porta oberta a un possible augment de la pensió màxima de jubilació.

El Govern ha deixat la porta oberta a un possible augment de la pensió màxima de jubilació després de completar-se la reforma que està portant a terme l’Executiu i que en aquests moments negocia a la taula de diàleg social amb el patronat i sindicats. 
Una mesura que aniria acompanyada d’un augment de la base màxima de cotització i que arribaria, segons els plans del Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, a la segona meitat del pròxim 2022. 

Data publicació: 3/23/2021

La crisi de la covid va impulsar l'activitat de l'Institut Català de Finances (ICF)

La crisis de covid va impulsar l’activitat de l’Institut Català de Finances (ICF) fins a duplicar la seva activitat de l’any passat en relació amb el 2019. L’organisme públic va donar finançament en forma d’avals o préstecs a pymes i a autònoms per valor de 1.328,9 milions d’euros. Aquesta xifra representa més de 350.00 euros per empresa. El 68,4% del finançament donat per l’ICF va correspondre a operacions destinades a fer front a les conseqüències de la covid. La competència de l’ICO va impedir que l’Institut esgotés les seves línies covid. 

Data publicació: 3/18/2021

El Govern preveu dos fases en l'impacte que tindrà la reforma del Reta.

Una primera fase provisional on s’hi veuran afectats els treballadors per conte propi, que ja estaven donats d’alta en el moment de la reforma, junt als nous inscrits al Reta que ja estaran subjectes a la nova normativa de cotització del col·lectiu. 
En aquesta primera fase, l’Executiu planteja que els nous afiliats al Reta puguin triar entre tretze bases de cotització la que s’adapti més a la seva previsió de rendiments de l’any. 
Mentre que, els que ja estaven inscrits, després l’aplicació del nou sistema, se’ls aplicarà la base de cotització de l’anterior sistema, que serà considerada de caràcter “provisional” fins que aquest sol·liciti la nova base d’entre els diferents trams, als que correspondran diferents bases de cotització.

Data publicació: 3/16/2021

La taxa de variació anual de l'IPC del mes de febrer es situa al 0,0%

La taxa de variació anual de l’IPC del mes de febrer es situa al 0,0%, cinc dècimes por sota de la registrada al gener. La taxa anual de la inflació subjacent disminueix tres dècimes, fins el 0,3%. La variació mensual de l’índex general  és del –0,6%. L’índex de Preus de Consum Armonitzat (IPCA) situa la seva taxa anual en el  –0,1%. 

Els grups que destaquen per la seva influencia en la disminució de la taxa anual són: habitatge, amb una variació del –1,1%, més de quatre punts inferior a la del mes anterior, degut a que els preus de l’electricitat baixen aquest mes més del que ho van fer al 2020.
Hotels, cafès i restaurants, disminueix sis dècimes la seva taxa anual, situant-se en el 0,0%, degut a l’estabilitat dels preus dels serveis d’allotjament, front l’augment registrat el passat any. Per la seva banda, el grup amb major influencia positiva es: Transports, que incrementa dos punts, fins el –1,2%, com a conseqüència de les pujades dels preus dels carburants i lubricants per al transport personal, que van baixar l’any passat.

Data publicació: 3/13/2021
Top

 

 

Aquest portal web únicament utilitza cookies pròpies amb finalitat tècnica, no recull, ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu coneixement.

Premi per obtenir més informació.