Notícies recents

El Gobierno ha presentado una propuesta de prórroga de Ertes a los agentes sociales en el contexto de la crisis sanitaria del Covid.

La medida excepcional laboral se prorrogará hasta el 31 de enero de 2022, con carácter general para todos los trabajadores en Erte regulados en los Reales Decretos anteriores. No obstante, no se producirá automáticamente si no que las empresas deberán solicitarlo expresamente antes del próximo 10 de octubre, incluida la solicitud de prestación por desempleo a los trabajadores. La administración tendrá, entonces, un plazo de de 10 días para resolver la petición. En caso de no resolución, se entenderá desestimada la solicitud de prórroga. Este punto, el del silencio negativo, ha generado mucha polémica y genera confusión con la prórroga automática que deberá producirse en el momento de la solicitud. Se vincula el mantenimiento de las exoneraciones de las cuotas de la seguridad social a que la empresa acometa acciones formativas destinadas a las personas trabajadoras afectadas por los Erte, entre el 1 de octubre y el 30 de junio de 2022. Desde UGT, señalan que estas acciones formativas "han generado dudas sobre su aplicación, ejecución y financiación".

Data publicació: 9/23/2021

Suprimir los tipos reducidos de IVA podría rebajar el tipo general medio europeo en 7 puntos,

Suprimir los tipos reducidos de IVA podría rebajar el tipo general medio europeo en 7 puntos, hasta situarlo en el entorno del 15%, según los expertos de la Eurocámara. En el caso de España, el segundo país europeo con un IVA más ineficiente por detrás de Chipre, los especialistas creen que recaudaría lo mismo con un tipo único del 10%, 11 puntos por debajo del actual. El Servicio de Estudios del Parlamento Europeo ha remitido a la cámara su informe Brecha del IVA, reducción tipos de IVA y su impacto en los costes de cumplimiento para las empresas y en los consumidores. El documento concluye que sólo el 60% del consumo total de los hogares está sujeto a los tipos generales del IVA y que sus costes de cumplimiento son "considerables", un 2,5% de los ingresos de las empresas.

Data publicació: 9/21/2021

Regne Unit retardarà per segona vegada la posada en marxa d'alguns controls a la importació post-Brexit

Regne Unit retardarà per segona vegada la posada en marxa d'alguns controls a la importació post-Brexit a causa de la pressió de la pandèmia sobre les empreses i a les tensions existents en la cadena de subministrament global. La seva aplicació, finalment, serà gradual al llarg de l'any vinent. El Govern britànic, que després de formalitzar-se el Brexit es va donar sis mesos per aplicar les inspeccions, ha retardat de nou l'obligació de realitzar declaracions i controls duaners complets fins l'1 de gener de 2022, mentre que les declaracions sobre seguretat i protecció s'exigiran a partir de l'1 de juliol de l'any vinent.

Data publicació: 9/16/2021

Economia flexibilitzarà l'accés a les ajudes directes per la por de no esgotar els fons.

La ministra d'Economia, Nadia Calviño, ha avançat aquest dilluns que la cartera que dirigeix prepara un "aclariment" del decret, un anunci que es suma al de la setmana passada, quan va informar que demanaria a Brussel·les una ampliació del termini de concessió de les ajudes, que a priori venç al desembre. "Estem preparant un aclariment d'aquest Reial decret llei perquè les comunitats autònomes que tinguin recursos i que vulguin treure una convocatòria addicional ho puguin fer i puguin executar [aquests ajuts] al màxim d'aquí a final d'any".

Data publicació: 9/14/2021

L'organització d'autònoms UPTA proposa una alternativa a el "desastre" que ha suposat la tarifa plana dels autònoms

L'organització d'autònoms UPTA proposa una alternativa a el "desastre" que ha suposat la tarifa plana dels autònoms, ja que amb prou feines el 17% dels seus beneficiaris han aconseguit mantenir el seu negoci després del segon any de vida. "Cal un gir de 180 graus pel que fa a les mesures de suport a l'emprenedoria per compte propi. El més important és desenvolupar una transformació de la feina autònom i que aquest es basi en la intenció efectiva per part de l'emprenedor d'iniciar una activitat econòmica", defensa l'organització. La proposta d'UPTA parteix de la base que almenys un 50% de l'ajuda estigui dedicada a aquestes dues premisses, amb l'objectiu de garantir que darrere de cada beneficiari s'hi troba un projecte de negoci real i no "aventures abocades al fracàs".  A més, defensa l'organització, el seu model contribueix a combatre la figura del fals autònom que va sorgir amb l'entrada en vigor de la tarifa plana.

Data publicació: 9/9/2021

L'arribada dels fons europeus serà una oportunitat única i històrica pel sector de la rehabilitació.

L'arribada dels fons europeus serà una oportunitat única i històrica pel sector de la rehabilitació, un dels més beneficiats per l'assignació dels ajuts comunitaris. No obstant això, l'Associació Nacional de Distribuïdors de Ceràmica i Materials de Construcció (Andimac) adverteix que el futur del sector de la rehabilitació i el canvi de model no han de dependre únicament dels fons europeus, de manera que anima a aprofitar aquests diners per generar una inèrcia i un model propi que permeti crear un mercat tan necessari com deficitari a Espanya. L'organització vol convertir els professionals de botigues a agents de sector. Segons previsions de la patronal, el sector de la reforma i rehabilitació creixerà al voltant del 6% el 2021, la despesa mitjana de les llars espanyoles en materials de construcció i instal·lació serà aquest any d'uns 1.000 euros, i durant aquest exercici es realitzarà algun tipus de reforma interior en, aproximadament, 1,5 milions d'habitatges. No obstant això, la taxa de rehabilitació de parc edificat es troba actualment a nivells d'activitat un 93% per sota de la seva potencialitat.

Data publicació: 9/7/2021

"La voluntat de Govern" és aprovar la pujada del Salari Mínim Interprofessional (SMI) de manera "immediata" per al que queda d'any.

L'anunci de Sánchez coincideix amb el retorn a les negociacions entre el Ministeri de Treball, els sindicats CCOO i UGT i les patronals CEOE i Cepyme, que aquest dimecres s'han reunit en una cita per abordar la pujada del SMI a la qual les parts han arribat sense consens tot i la contundència del president. El departament que dirigeix la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, vol aplicar com més aviat la millora, que en cap cas serà retroactiva, i ha proposat pujar 15 euros en els mesos que queden d'any i 31 euros el 2022 i 2023, segons han informat els sindicats després de la reunió.

Data publicació: 9/2/2021

La AN ha estimat la demanda presentada per CCOO sobre els assumptes propis

La AN ha estimat la demanda presentada per CCOO sobre els dies d’assumptes propis, tot i que encara pot ser desestimada pel Tribunal Suprem.
En aquesta sentència es declara el dret dels treballadors i treballadores a gaudir, en la seva totalitat, dels dies d’assumptes propis regulats en l’article 37 del conveni col·lectiu de Serveis Auxiliars i Atenció al client sense proporció al temps en què la seva activitat va ser suspesa per ERTE, condemnant a totes les empreses de l’àmbit d’aplicació del conveni col·lectiu a concedir els sis dies d’assumptes propis regulats en l’article del conveni.

Data publicació: 8/31/2021
Top

 

 

Aquest portal web únicament utilitza cookies pròpies amb finalitat tècnica, no recull, ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu coneixement.

Premi per obtenir més informació.