Notícies recents

El CGPJ amplia als fixes-discontinus i empleats de la llar l'aplicació web que permet calcular la indemnització

L'aplicació informàtica que el Consell General del Poder Judicial va posar en marxa a la seva pàgina web, al juny de 2016 per a calcular les indemnitzacions laborals per extinció del contracte de treball inclou aquests dos nous tipus. L'eina permet introduir fins a 30 períodes temporals diferents en el cas dels fixes-discontinus. Per als serveis de llar familiar, es calcula la indemnització tant per comiat com per desistiment de l'empleat. L'aplicació és la segona utilitat més visitada i va rebre quasi 750.000 consultes en l'últim any. Segons les dades del CENDOJ, en l'últim any –entre el juliol de 2018 i el passat 30 de juny- el número de pàgines visitades en l'aplicació de càlcul de indemnitzacions laborals fou de 3.703.066, la segona utilitat més consultada de la web, només per darrera de la base de dades pública de jurisprudència.

Data publicació: 7/18/2019

L'ofensiva que el Ministeri de Treball manté contra les cooperatives càrniques

L'ofensiva que el Ministeri de Treball manté amb les cooperatives càrniques per entendre que utilitzen a falsos autònoms s'han trobat el primer impediment als tribunals. Un jutjat de primera instància de lo Social de Ourense ha decidit que “Servicarne” és una cooperativa i que, els seus treballadors són socis i no falsos autònoms com havia dit la Inspecció de treball. CC OO, sindicat que va presentar les demandes davant del Ministeri que van provocar la actuació dels inspectors, ja ha anunciat que recorrirà. És probable que Treball també ho faci al Tribunal Superior de Justícia de Galícia.

Data publicació: 7/16/2019

Els conductors de patinets elèctrics han de fer els controls d'alcoholèmia i drogues

S'iniciarà desprès de l'estiu, quan s'aprovi el reial decret llei que la direcció general de Tràfic té preparat i que donarà als patinets amb motor de personalitat jurídica de vehicle, amb tot el implica. La regulació estatal serà la resposta del seu departament a les nombroses peticions formulades pels ajuntaments espanyols a una normativa estatal que ofereixi cobertura jurídica i uniformitat a les regulacions municipals que s'aprovin progresivament a les ciutats espanyoles.

Data publicació: 7/12/2019

L'AN permet que les empreses amb registre horari puguin descomptar de la nòmina les sancions per arribar tard a la feina.

La decisió, del 20 de juny de 2019 rebutja que la mesura suposi una doble sanció. D'aquesta manera, l'alt tribunal desestima una demanada que el sindicat CGT va interposar con tra Atento. L'Audiència Nacional estableix que aquesta pràctica empresarial "suposa la imposició de multa". Al seu parer, "quan no existeix una efectiva prestació de serveis per part del treballador, no s'esdevingui salari més enllà dels suposats previstos legals o convencionals, o falta d'ocupació efectiva imputable a l'empresa".

Data publicació: 7/9/2019

La cotització per accidents de treball i malaltia professional de treballadors que serveixen en treballs exclusius d'oficina

La cotització per accidents de treball i malaltia professional de treballadors que serveixen en treballs exclusius d'oficina han de realitzar-se prioritzant la seva ocupació i no l'activitat de l'empresa. Així ho estableix el Tribunal Suprem en la decisió del 3 de juny de 2019, que conclou que s'allunya de les tradicionals en matèria de transports de mercaderies per carretera. El Suprem estableix els límits de la modificació del paràgraf primer de la regla tercera del punt dos de la DA 4ª Llei 42/2006 efectuada per la DF 8ª Llei 48/2015, en quant al tipus de cotització aplicable quant l'ocupació del treballador per compte aliena es correspongui amb alguna de les enumerades en el Quadre II.

Data publicació: 7/2/2019

L'indicador avançat de l'IPC situa la seva variació anual en 0,4% al juny.

Aquest indicador proporciona un avenç de l'IPC que, en cas de confirmació, suposaria la disminució de quatre dècimes en la seva taxa anual, ja que durant el mes de maig aquesta variació fou del 0,8%. Aquest comportament destaca la baixada dels preus dels carburants i l'electricitat, front a l'augment que van experimentar l'any passat. La taxa anual de l'indicar avançat del IPCA és del 0,6%.

Data publicació: 6/27/2019

El nou Pla Europeu d'Inversions serà més fàcil per a les empreses.

Comptarà amb fins 650.000 milions d'euros per impulsar projectes en tota Europa, segons ha destacat el exministre d'Economia. A partir de la nova Comissió Europea, el Pla Europeu d'Inversions -- conegut com Pla Junker -- tindrà un altre denominació. A més, les empreses que vulguin accedir a aquestes ajudes podran comprovar que els mecanismes es simplificaran. "Fins ara hi havia 14 programes diferents, amb 14 sistemes diferents, per l'empresa privada resulta molt difícil d'entendre, a partir d'ara el programa tindrà les mateixes regles de funcionament per als 14 programes."

Data publicació: 6/25/2019
Top

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.