Notícies recents

Les principals associacions i col·legis professionals de gestors tributaris

Les principals associacions i col·legis professionals de gestors tributaris han emès un comunicat conjunt reivindicant al Govern una moratòria general d’impostos, degut a les circumstàncies extraordinàries. Moltes patronals i fiscals esperaven que l’Executiu s’anunciés el passat dimarts. “La petició, demana sentit comú, donada la impossibilitat, de recollir i tractar la documentació, i no exposar-se ni ells ni els treballadors a un possible contagi. En la majoria dels casos la documentació per a realitzar les corresponents autoliquidacions les aporten físicament els mateixos empresaris que, o bé es el personal de l’assessoria el que recull els documents, amb el risc que això comporta”.

Data publicació: 3/26/2020

El Govern estudia aprovar aquest dimarts en el Consell de Ministres l'endarreriment de les declaracions i les liquidacions dels principals impostos.

El Govern estudia aprovar aquest dimarts en el Consell de Ministres l’endarreriment de les declaracions i la liquidació d’alguns dels principals impostos per a empreses i autònoms davant les dates tributàries les pròximes setmanes. El pròxim 30 de març venç el termini per a liquidar l’IVA i Abril serà el torn de les autoliquidacions del primer trimestre de retencions de l’IRPF i l’Impost de societats. Des l’inici de la crisi, associacions empresarials i fiscals han demanat a l’Executiu prendre aquesta mesura. El Govern va concedir l’endarreriment en el pagament d’impostos només per a aquelles empreses i autònoms amb un volum de facturació inferior a sis milions d’euros anuals i fins un màxim de 30.000 euros.

Data publicació: 3/24/2020

El Ministeri de Sanitat decreta el tancament dels allotjaments turístics a Espanya..

En una ordre ministerial, publicada a última hora de la nit, s’estableix en el primer punt “la suspensió de l’obertura al públic de tots els hotels i allotjaments similars, allotjaments turístics i altres allotjaments de curta estada, càmpings, aparcaments de caravanes i altres establiments similars, ubicats en tot el territori nacional”. Ho justifica perquè la concentració de persones en allotjaments turístics, que han de compartir determinats espais comuns, “implica un increment del risc de contagi, pel que donada la situació de restricció de mobilitat de les persones resulta necessari per a garantir la contenció de la pandèmia”. L’ordre entra en vigor el 19 de març, el dia en què s’ha publicat al BOE, i estableix que en un termini màxim de set dies no hi haurà cap hotel obert a Espanya. 

Data publicació: 3/20/2020

Els grups trameten suspensions de treball abans de conèixer les mesures de flexibilització del Govern.

Seat. Burger King. Alsea. CAF. Pikolín. Iberostar. Volkswagen. Cortefiel. Un degoteig de grans empreses ha anunciat que l’aturada fruit del coronavirus les està forçant a adoptar expedients de regulació temporal de treball (ERTE) que afectarà al menys a 100.000 persones. Aquests anuncis s’uneixen al que ja va fer Iberia —que afecta al 90% dels seus 16.000 treballadors—, així com Norwegian. La pandèmia global deixa rere seu una jornada negra per al mercat laboral espanyol que es repetirà en els pròxims dies. Des del Ministeri de Treball asseguraren que s’està treballant per a injectar recursos a la política laboral, de manera que l’activitat només afecti unes setmanes i s’aconsegueixi la normalitat ràpidament. A totes aquestes empreses també es sumen les pimes. Tan sols en la Comunitat Valenciana es van presentar ahir 137 expedients que afecten a 4.683 treballadors. I a Catalunya es van plantejar altres 70 tramitacions de ERTE amb una afectació sobre 3.819 treballadors.

Data publicació: 3/17/2020

Els despatxos reben moltes peticions per a iniciar un ERTE i/o ERE de tots els sectors per la crisi del coronavirus.

La urgència és màxima en el cas de les pimes, ja que no tenen finançament per a sostenir els salaris davant de la caiguda de la producció i podrien haver de tancar. També ho és per a grans empreses dels sectors més afectats, sobre tot, turisme, espectacle i events, a més dels centres educatius i els seus proveïdors. La resta de sectors presenta consultes massives i té preparat un ERTE, a l’espera de que avui es materialitzin les millores que ha reclamat la patronal. 

Data publicació: 3/12/2020

El Govern adoptarà mesures dintre de la reforma de la Llei de lloguer

El Govern adoptarà mesures dintre de la reforma de la llei de lloguers urbans (LAU) per a "evitar" els desnonaments per impagament de lloguer en els habitatges d'algunes zones,  tal i com ha anunciat aquest dilluns en un comunicat. Aquestes zones, que esperen definició per part del Govern, solen ser on les llars destinen més d'un 30% dels seus ingressos al lloguer, tot i que també s'admeten altres suposats, com aquelles zones on el preu ha augmentat entre un 25% i un 30% en pocs anys. La mesura es centrarà en zones on hi ha lloguers que superin el 30% de la despesa familiar.

Data publicació: 3/10/2020

La nova obligació de registrar la jornada laboral no és apta per a alguns col·lectius de treballadors.

Especialment per aquells que treballen per resultats, el que suposa posar en risc el seu dret a la desconnexió digital. Així ho han advertit alguns experts laboralistes. El problema radica en que l'article 34.5 de l'Estatut dels Treballadors preveu que sigui "la presència al centre o al lloc de treball". Alguns dels extrems que s'haurien de regular en el protocol i que són els suposats més controvertits, com el còmput dels viatges dels professionals, el temps d'accès i sortida al treball, el temps de fitxatge, les pauses voluntàries, la tipologia dels desplaçaments o de les guàrdies, o el temps d'higiene i canvi de roba.

Data publicació: 3/3/2020
Top

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.